top of page

Nová povinnost - plná moc u grantů podaných v zastoupení

Updated: Aug 20


Pokud za žadatele podává do grantového systému žádost jiná osoba, musí přiložit podepsanou plnou moc žadatele. Proč? Na konci žádosti totiž žadatel souhlasí se zpracováním svých osobních údajů a také ručí za pravdivost vyplněných údajů v žádosti. To za něj ovšem nemůže udělat třetí osoba bez pověření.

Netýká se to těch, kdo podávají žádost sami za sebe nebo za svou organizaci. Někteří žadatelé nechávají vyřizovat granty a vyplňovat formuláře jiné zdatnější pomocníky nebo agenturu. To je v pořádku, ovšem pro nás je tento uživatel vstupující do systému prakticky anonymní osobou. Proto potřebujeme mít potvrzen jeho právní vztah k žadateli. A to stvrdí právě přílohou s plnou mocí od žadatele.

A ještě jedna rada: i když si žádost podáváte sami, mail žadatele uvedený ve formuláři by se měl shodovat s mailem, ze kterého se hlásíte do systému. Abychom poznali, že se jedná o totožnou osobu a ne o někoho dalšího. Taktéž bankovní konto vyplněné v žádosti se musí shodovat s tím, které dáváte jako přílohu.

41 views0 comments

Comments


bottom of page